Sunday, October 31, 2010

melodi 5 [fahamilah...]

you keep watching after me
thank you for your gentle smile
want to convey this gratitude to you
for watching after me so far

you keep watching after me
thank you for your gentle smile
want to convey this gratitude to you
for watching after me so far

right now still remember about the gentle smile
with my both hands reaching you

thank you for this star
up till now still thankful
the real meaning of keep moving forward now i understand
thank you for this far
thank you for your smile
beyond my self timid, now i'm singing right here

i will always remember you
i want to say thank you
want to convey this gratitude
for what you've to said to me
for always standing beside me

now i understand the meaning of those words
the meaning was hidden somewhere in the words

thank you for this far
up till now still thankful
the real meaning of keep moving forward now i understand

thank you thank you thank you
beyond my self-timid, now i'm singing right here

you keep watching after me
thank you for your gentle smile

thank you thank you thank you for your gentle smile
beyond my self-timid, now i'm singing right here

thank you thank you
beyond my self-timid, now i'm singing right here

beyond my self-timid, now i'm singing right here

would like to say thank you to you


note : di awal malam semangnya bintang dan bulan akan nampak indah. kerna bintang masih setia di langit menemani bulan. tp masa akan berlalu malam semakin lewat,bintang akan pergi tinggalkan bulan di langit yg luas. bintang bukan siapa siapa kerna manusia tetap akan memuji bulan yg indah tanpa menyedari pemergian bintang. andai ada lg malam...bintang akan kembali...

Saturday, October 30, 2010

lirik 25

adushhh not in the mood
owh~ tak tak tak...
xbleyh xbleyh...
i can bear it
i must bear it

yeah...
hurmmm huhuhu....
T-T

Friday, October 29, 2010

movieinstein 4

andai kata korg skunk nie sedang jatuh cinta dengan sorg gadis yg mmg cantik, innocence dan mmg menepati la apa hati korg nak. tiba2 korg menyedari yg dia sebenarnya bukan manusia biasa. apa korg akan wat??? adakah korg akan terus jaga dia atau korg pergi tinggalkan dia.
hahahaha...owh~ aku terpengaruh dengan citer nie, btol kata uncle duwe.

nie ada satu korean series yg mmg akan wat korg ketawa dan menitiskan air mata. penulis dah 2 kali tgk series nie bessttt....tajuknya "MY GIRLFRIEND IS A NINE TAILED FOX" atau di sesetengah web nama tajuknya ditulis "MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO". kisah cinta sorg manusia biasa dan seekor musang berekor sembilan(gumiho) yg menjelma jadi manusia.

ada bnyk scene2 yg akn wat korg ketawa, tersenyum sendiri, terharu dan menangis. pelakon utama citer nie antaranya adalah:
pelakon wanita yg innocence Shin Min Ah sbg Gumiho dan pelakon lelaki yg memiliki senyuman yg cantik Lee Seung Ki sbg Cha Dae Wong (1st hero la nie..)dan...
pelakon lelaki yg mukanya perghhh...macam "sculpture" No Min Woo sbg Park Dong Joo.

minx maaf la yer..dlm citer nie hero 2nd dier yg di awal citer bersifat antagonist sebenarnya lebih3 hensem dari 1st hero hehehehe....so kpd peminat wanita citer korea..jgn la besedih yer..hehehe..

kt korea di waktu siang hari yg cerah dan terang benderang kalo tetiba hujan..tu org sana panggil "fox rain" jadi sbg adaptasi nama dan mitos dari nama tersebut dalam citer "MY GIRLFRIEND IS A NINE TAILED FOX" nie bilamana si comel Gumiho sedih dan menangis maka hujan akan turun. So boyfriend dier leyh tau la bila girlfriendnya sedang bersedih.

hurmm bnyak lagi mitos2 menarik yg diadaptasi dalam series 16 episod nie...N 1 ag dlm citer nie ada cameo oleh ANJELL dr series "YOU'RE BEATIFUL". tp penulis dah tgk 2 kali dah stakat nie penulis cuma prasan kmunculan Go Mi Nam dan Jeremy jer, xnmpak plak yg lain...xpela heheh....so korg jgn lupa tgk citer nie k...besssstttttt nyesal kalo korg xtgk...

hati berbunga :
senang kan???kalo penulis ada special someone mcm Gumiho..walopun penulis xdpt baca isi hati dia tp skurang-kurangnya penulis dapat tau bila dia sedang menangis, dgn pantas penulis akan berlari peg kt dia untuk kesat air mata dia..=)

Thursday, October 28, 2010

microphone 11

hye org org kampung sekalian!!!
mari...
ajarkan aku untuk melihat dunia dengan cara yang lain
melihat cinta dari mata kamu semua
melihat hidup bukan melalui oksigen
melihat yang benar akan tetap benar selamanya
hahahahaha...
tunjukkan aku!!! ajarkan aku!!!
hahahahahaha
[gelak macam sarip dol samseng kampung dusun]

Tuesday, October 26, 2010

microphone 10 [kekanda adinda cont...]

aduh penat betul otak nie. semalam baru habis satu test esok petang ada ag 1 test untuk semua petroleum engineering student yang amik course well test analysis. penting tue test nie cover 20% coursework dan penulis xnak wat silap ag macam test 1st dulu. amiiin~

penulis agak kering idea jgk nak citer apa kt korg nie but baru jer terbaca post kt uncle punye blog so penulis ase nak sambung topik perbincangan beliau lah. disebabkan ketua kampung beliau memang suka mengajar anak didiknya termasuk beliau untuk ulas cerita tak habis. nie semua salah penjual susu kacang soya di tepi sawah rumah beliau.

cerita pasal bini/isteri/orang rumah. betol kata uncle dulunya wanita bergelar isteri sememangnya sinonim dengan "menguruskan rumah tangga", "memasak di dapur" dan kawasan2 yang sama waktu dengannya. senang citer dulu standard suami la peg keja n isteri kejanya di rumah semata mata. namun sejak kebolehan wanita dalam bidang2 tertentu mula dikenalpasti. mereka tidak lagi hanya bermain di kawasan dapur. mereka telah pergi jauh dan sememangnya ada dikalangan mereka yang menjadi kebangaan negara dan bangsa.

ingin penulis nyatakan disini. ini adalah pendapat peribadi penulis dan tidak 100% benar. ok? walau setinggi mana pun tahap pencapaian seorang isteri. isteri tetap isteri dan dia masih bertanggungjawab kepada semua yang berkenaan dengannya. di zaman ini ada setiap ibubapa dalam masyarakat perlu berjuang untuk memberikan yang terbaik untuk keluarga. salah satu faktor yang perlu adalah wang lah kan. so kalo pendapatan suami tidak mencukupi apa salahnya si isteri turut membantu. xpe benda nie xjadi masalah. pandai2 lah suami dan isteri bawak berbincang hal rumah tangga masing2. hehehehe...

citer sal pelajar wanita di universiti plak. kata uncle merujuk kepada wanita dia ipta, penulis mmg stuju. faktor lambakan pelajar wanita membuatkan mereka terpaksa bersaing untuk mencari pasangan suami yg baik hehehe. susah tue...bayangkanlah kalo si pelajar wanita nie demand nak lelaki yg berkulit cerah, badan sasa, tidak merokok, dan tinggi.
kita try kira contohnya ada 8ribu pelajar lelaki di ipta tue. katakan pelajar wanita nie 3rd year student.
  • so pelajar lelaki yg lebih muda dah kena reject. 1/2 drpd total dah kena tolak. tinggal 4ribu jer yg lebih berumur dan sama umur.
  • xnak perokok, buang ag 1/2. tinggal 2ribu ja...
  • berkulit cerah...kalo kt malaysia nie susah ckit tolak 2/3. tinggal ag 700.
  • tinggi lampai. skunk nie susah jgk nk jumpa lelaki yg tinggi kta kira jgk la yg sedang2. kta tolak yg rendah jer.1/3 dah kna reject. tinggal tinggla la lebih kurg 500 ag
  • nak badan sasa plak. hurmm tolak ag 1/2. dah tinggal 250 org jer lg
so standar pelajar wanita kt ipta lg ramai kn. andaikan pelajar wanita adalah 2kali bilangan pelajar lelaki iaitu 16 ribu dan kita anggap ciri kt atas adalah ciri2 yg general yg semua wanita nak so untuk kes2 tercicir kita kuarkan 1/5 dari pelajar wanita untuk kes2 pelik. so 12 800 org pelajar wanita yg idam2kan mempunyai bakal suami yg cuma ada 250 org jer.

fuhhhh 12 800 ribu org berebut 250 org. wahh kira2 50 org wanita berebut 1 lelaki. dahsyat2...tue belum ag tolak kalo ada ciri2 lain macam:
  • tak tinggal puasa dan solat
  • lelaki sejati luar dan dalam (heh heh heh=D...)
  • romantik
  • independence
  • bukan lelaki gatal (buaya/playboy)
  • dll
hurmmm kesian kt pelajar2 wanita ipta. so student2 wanita ipts kena bersyukur laa. tgk kt utp nie ramai pelajar lelaki dr perempuan hehehehe.

p/s : senang citer..kepada pelajar2 wanita ipts diluar sana. xpyah couple lah. tunggu lah korg grad dulu t cari pasangan kt tempat keja. kt dunia sebenar, ada ramai lagi so korg xdalah terdesak untuk bersaing demi berebut bilangan lelaki yg sikit kt U korg tue kan...member2 penulis pun ramai ag yg single. hehehehehe...

(kawan2 ak dah pomote korg kt blog nie...blanja makan arr...hehehe)

Monday, October 25, 2010

lirik 24 [edisi istimewa]

[syafiq syahidzat's type]

saya sayang dia
dia sayang saya

dia tahu isi hati saya
saya faham isi hati dia

saya selesa bila dengan dia
dia selesa bila dengan saya

dia adalah diri dia
dia tak perlu ubah apa apa demi saya
andai dia tersasar
saya akan kembalikan dia
dan sebaliknya

saya tak pernah keluar berdua dengan dia
beramai ramai pun tak pernah
saya malu la
dia pun malu

saya tak pernah sentuh dia
dia pun tak pernah sentuh saya
walaupun saya selalu bermimpi
untuk berjalan di taman tasik
sambil memegang tangan dia
dia malu la
saya pun malu

saya tak pernah panggil dia
sayang, honey
dia pun tak pernah panggil saya
hubby, darling
walaupun saya nak sngt dengar dari mulut dia
saya malu la
dia pun malu

adakala saya akan sibuk dalam beberapa hari
saya akan bagitau dia supaya dia tak rasa bersendiri
dia akan cakap "takpe, saya faham=)"
dia pesan lagi, jaga diri
lepas tue dia wish "all the best...fighting^^"

bila ada keramaian dia jemput saya ke rumah
tapi dia tak muncul depan saya
dia cuma berlegar di dapur sempurnakan makan minum saya
"takpe, saya faham=)"
dia malu la
saya pun malu

bila saya ke rumah dia untuk hantar sesuatu
dia akan marah saya
"kenapa tak bagitau dulu nak datang"
"kat luar tu panas la nnt dehydrated"
saya tak kan lama dirumah dia
saya malu la
dia pun malu

dia takda facebook, blog, twitter dan sebagainya
dia malu la
saya lagi suka dia macam tu
tak perlu saya kawal gambar gambar yang dia post
takda sesapa ada peluang untuk tengok aurat dia
kalau tak
saya pun akan rasa malu

saya kena belajar sungguh sungguh
untuk dapat kerja yang terbaik
pendapatan saya mesti cukup untuk kehidupan kelak
sebab dia lebih suka duduk kat rumah
uruskan hal hal rumah dan keluarga

dia seorang yang baik
setiap kata kata dan perlakuan dia
tak pernah cacat
dia jaga tatasusila dia
dia jaga adab dia dengan orang tua
dia peramah dan sukakan kanak kanak
dia ada malu sebagai benteng keimanan

dia dan saya malu
malu dengan Tuhan
malu dengan keluarga
malu dengan masyarakat

dia dan saya akan bersabar
sampai ada ikatan sah antara saya dan dia

indah kan cerita saya dan dia???
anda bagaimana???

percayalah percintaan selepas perkahwinan
itu adalah berjuta juta kali lebih indah=)
kerana disitu adanya syurga cinta

Sunday, October 24, 2010

necktie hidden camera 13

mereka bercita-cita tinggi
mencanang idea idea fantasi untuk kebaikkan bersama
itu kata dari lidah penuh helah
senyum sinis yang menjengkelkan
wajah hitam bertopeng putih

mereka kata kalau mereka makan
semua akan makan sama sama
namun hakikatnya "boleh jalan laa"
bila mereka makan
yang kenyang hanya kroni kroni mereka

mereka kata nak satukan negara bawah satu nama
tue idea lapuk laaa...
nak satukan apa lagi???
ada ka kami bergaduh sesama sendiri???
mereka hanya nak org ingat nama mereka
dengan moto moto yang mereka guna

mereka kata mereka akan jaga bangsa
tapi mereka kata keris xda nilai
mereka kata mereka nak jaga agama
tapi mereka hina agama pada satu malam pertunjukkan busana
mereka boleh buat sesuka hati mereka
mereka ingt duit adalah segalanya

mereka turunkan harga barang2
yang mana isteri mereka berkenan nak borong habis
guna duit negara
spatutnya mereka turunkan harga gula harga tepung
barulah tarik nafas lega peniaga kecil
yang berniaga jual2 kuih dan makanan
yg kais pagi makan ptg kais ptg makan mlm

xcukup lagi mereka bagi lagi duit kt persatuan tue berjuta
yg kononya nk gilap kanak2 jadi insan
tp mereka hanya ajar bagaimana nk bersuka ria

mereka cakap lagi nak buat menara
nak melabur untuk bagi banyak peluang kerjaya
tapi skali lagi mereka nk org ingat nama mereka
menara yg ada sekarang pun bukan 100%
org kita kt sana

nak buat lagi 1 menara untuk org asing
buat duit disisni, gunakan harta negara
nak sambut org asing punya pasal kita pun kna ikut cara mereka
bnyak disco2 dibuka

apa lagi mereka nak buat pada kita
lain kali kita xkan bagi peluang lagi pada mereka
kita dah cukup hidup sengsara
banyak benda milik kita dibagi pada org

kita jangan lagi bagi mereka menang
kita jangan lagi bagi mereka ketawa
kita tunjukkan kita bukan kita yg xtau apa2
biar mereka rebah terduduk mengenang nasib mereka
baru mereka tahu erti kesusahan kita

Saturday, October 23, 2010

aiskrimlolipop 3



neuronidea 1 [klon]

aiskrimlolipop 2

pada suatu hari, angin bertiup kencang. seorang budak lelaki berumur 9 tahun berjalan jalan di taman lalu ternampak kedai menjual aiskrim. sedapnya aiskrim. semua orang yang datang membeli aiskrim disitu nampak gembira. budak lelaki yang memerhati dari jauh pun berfikir dalam dirinya.

"urmm aiskrim dapat buat semua orang gembira, suatu hari nanti saya perlu buka 1 kedai aiskrim untuk semua orang". dan budak lelaki itu terus berjalan lagi. terus berjalan. angin masih bertiup kencang dan daun daun kering beterbangan. lalu budak lelaki tersebut nampak beberapa pasangan kekasih dan beberapa orang kanak2 gembira bermain layang layang di penjuru taman yang lapang. lalu budak lelaki tersebut berfikir sendiri.

"urmm layang layang dapat buat ramai orang gembira, suatu hari nanti saya perlu bekalkan layang layang pada semua orang". dan budak lelaki itu terus berjalan lagi. terus berjalan. angin masih bertiup kencang dan daun daun kering beterbangan. lalu budak lelaki tersebut nampak ramai orang orang tua duduk berehat rehat di kerusi dan bergelak ketawa sambil memberi makan ikan di tasik. lalu budak lelaki tersebut berfikir sendiri.

"urmm beri makan ikan pun dapat buat ramai orang gembira, suatu hari nanti saya akan miliki sebuah tasik penuh dengan ikan dan jual makanan ikan di tepi tasik". dan budak lelaki itu tersu berjalan lagi. terus berjalan. angin masih bertiup kencang dan daun daun kering beterbangan. lalu budak lelaki itu ternampak seorang budak perempuan menangis di tepi sebatang pokok. lalu budak lelaki tersebut berfikir sendiri.

"urmm..huh?".belum sempat berfikir dia didatangi budak perempuan tersebut dan ditanya.
"apakah kamu masih belum cukup untuk berfikir mengenai kegembiraan orang lain?"
"huh?"

Friday, October 22, 2010

awan 4



melodi 4

a day passed and a month passed
but I did not hear from you
my tears fall and my heart burns

this is not it, it's only temporary
this is not gonna be it, this is not gonna be it
this is not gonna be it, don't try to cheer me up
the empty space you left only gets bigger

I see you again and you, you are my love
I see you hundred times and I, I am your love
you are my match in heaven
you took the wrong path, that's all

even if I am born again, I hope
even if I love again, I hope
you will come back, you will come back
because without you, there is no me

you said you love me
and where did you leave abandoning me?
my two hands that you held and promise
how could you leave throwing me away and breaking it?

this must be a dream, this must be a dream
this must be a dream, don't fool me
I hate how I'm left alone

I see you again and you, you are my love
I see you hundred times and I, I am your love
you are my match in heaven
you took the wrong path, that's all

even if I am born again, I hope
even if I love again, I hope
you will come back, you will come back
because without you, there is no me

I thought all of this was a nightmare
ah~ I just want to wake up from this dream

when I open my eyes tomorrow
I hope everything is nothing but a dream oh
I hope everything is nothing more than a realistic dream
I hope for you
I still want you

even when I look back again, you, you're my love
even if I look thousands of times, I'm, I'm your love
approved by heavens, you're my love
we've been separated for a while, that's all

even when I see other girls, I only want you
even if I love another, I only want you
you will come back, you will come back
because without me, there is no you

every night, I pray, not for my happiness but for misfortune
for your sake, not for me, so can't love another
you are the only one for me
you are my heart's one desire
I'm not going to change
even is I'm born again, I only want you

even if I'm born again, I only hope
even if I love again, I only hope
you will come back, you will come back
because without you, there no me

Thursday, October 21, 2010

microphone 9


saya inspirasi arjuna
sedang mencari sebuah rumah sewa
di kawasan kawasan berdekatan dengan PUTRA LRT
untuk perjalanan harian ke KLCC (pergi dan balik)
dan kawasan2 kawasan berdekatan (jalan ampang dll)

rumah dikawasan keramat, kg baru atau wangsa maju
adalah perfect!!!

berkapasiti 4-6 org
bilik ada berapa xkisah
(org lelaki xkisah tido jer)

fully furnished?
owh~ urmmmmmm.....
kalo ada ok, kalo xda pun xpe...
but hopefully ada washing machine la at least

xda tv xpe, xda peti ais xpe kowt...
kalo ada tue alhamdulillah=)

bajet urmmmm....
aroundd RM500 ke RM 600 sebulan
(kalo lebih tue gtu jgk t ktorg consider la)
ok la tu kan untuk 4 org...
t nk bayar bil2 lain ag..
cian kt ktorg huhuhu~~

jadi kepada yg ada nk sewakan rumah ke
or ada kenal mana2 org nk sewakan rumah
atau ada sedara mara yg nk sewakan rumah
tolong tolong tolong la bgtau
sbb ktorg nk check in 1 december 2010
huhuhu

dan kami masih mencari 1 atau 2 org lagi housemate yg berminat
untuk duduk bersama selama 7/8bulan industrial internship

syarat2 housemate:
warganegara malaysia
lelaki
muslim
x tinggal solat dan xtinggal puasa
berkulit cerah hahahaha (xda la yg nie gurau jer)
motivated untuk pergi kerja awal pagi
rajin mengurus rumah
dan peramah serta pemurah
hehehehe

demand giler...
anyway
segera hubungi di email

syafiqsyahidzat@gmail.com

sekian terima kasih

microphone 8

microphone check
one two...

hurm makan owh~ makan
makan pg dipanggil "breakfast"
makan tgh hari dipanggil "lunch"
makan malam englishnyer "dinner"

lepas test engineering economics and entrepreneurship
dinner di suatu tempat biasa bersama kawan englishnyer "friend"
kalau ramai jadik "friends" atau rojaksnyer frenz atau fwenz(depends)
best~ best~ best~

biasala lama xmakan ramai2
bertukar citer macam2
sambil gelak2
macam2

tension~ tension~ tension~
order makan sampai lambat
aduh kalo ikut hati dah jalan dah
mkn jer kt tempat lain

tp sumer dh sampai
ramai2 plak tue n kta org melayu
thats not our way
tunggu...
sabar je laaa

lama lama lama
kemudian
sampai nasi goreng ikan masin pedas(mengikut order td)
namun xmasin, xpedas dan ada ayam dan daging
hurmmm nasi goreng ikan masin k nie???
hurmmmmm

dah la tunggu lama kalo berpuas hati berbaloilah tunggu
tp.....
pikir lah!
xmau ckp ag

lirik 23

bintang akan terus setia
terus setia menanti saat itu
saat bintang menjemput bulan
dan bulan akan pergi bersama bintang

bermain di angkasa raya
tanpa ada cemburu tangis dan irihati sesiapa
saat bulan tersenyum indah
saat bintang sentiasa ada untuk bulan

bulannn...
jangan risau tentang bintang
maaf atas permintaan bintang yang bukan bukan
bukan niat bintang

cuma nak menambah apple bintang pada bulan
kerna bintang tahu bulan xsuka lychee
bintang akan sentiasa beri apple pada bulan
dan sedia terima banyak39 apple dari bulan

bulannn...
tunggu bintang yer...
suatu hari nanti bintang akan datang untuk jemput bulan
dengan restu segala isi angkasa

Wednesday, October 20, 2010

love request 2

Huuuhh, penatnya mata dah tak larat tapi tak dibenarkan untuk tidur petang untuk mengelak melekatnya penyakit malas. Pukul 2ptg td di Electrex hehehe. Terima kasih Ms H kerna memuji necktie penulis dan penulis nak minta maaf la bukan tak nak cakap terima kasih atas pujian tadi. Tapi lepas dapat pujian tentang necktie tetiba neuron neuron dalam otak terus berlari pantas dan melompat lompat di sinaps memproses dan teringat ingat pasal blog nie. Almaklumlah blogger bertali leher mendapat pujian "cantik necktie" hehehe. Thankz Ms H.

Okay terus ke kisah cinta seorang sahabat penulis yang request untuk tulis kisah cintanya disini. Kisah tentang D'. kali ini kita xnak guna nama gelaran D' lagi, sebab xcantik la nama nie. Kita namakan dia Roz(rose) bersempena kisah jiwang ala ala mat bunga gitue kan (sory kawan) hehehe.

Owh "gadis berbaju kurung" bilakah kau akan mengerti maksud tersembunyi pada "langit". Dan pada saat jelas terang terungkap segala rahsia masihkah ada ruang di hati kamu. Roz apa akan kau lakukan kini? gadis baju kurung mungkin akan pergi jauh, hilang dari pandangan tak lama lagi. Masa akan berlalu dengan pantas tanpa kau sedari. Adakah kau sudah bersedia untuk menghadapi semua ini. Adakah kau akan luahkan isi hati sementara kau dan dia masih berpijak di bumi yang sama? atau kau masih berharap untuk si gadis berbaju kurung untuk memahami teka teki yang kau tulis saban hari kepadanya.

Roz, kisahkan legenda "langit" kau kepada si gadis sampai dia mengerti maksud sebenar dihati kau. Lagukan lirik lirik yang telah kau tulis untuk kau sampaikan misteri misteri disebalik cinta kau kepadanya. Semoga daripada hasil hasil tulisan kisah "langit" dan "cinta pelangi" si gadis akan mengerti dan semoga daripada lirik lirik yang akan kau lagukan si gadis akan tahu apa makna cinta dan setia.

Tuesday, October 19, 2010

lirik 22

bintang minx maaf
kalo bulan tunggu bintang td
bintang tau lama bulan kt situ
bintang nampak

tp keadaan bintang
keadaan bintang tak mengizinkan
bintang untuk mendekati

bintang minta maaf
kalo bulan tunggu bintang td
bintang minta maaf

lirik 21

sakit sebagai kifarah dosa
dan juga sebagai teguran untuk kembali pada Allah
disaat kita lalai dan disaat kita lupa

penulis yang indah bermain di alam fantasi
tersentak dengan kebenaran realiti
namun takkan berhenti disini
kerna bintang tak pernah bersendiri

mesti cepat2 baik
lusa ada 1 test penting plus ming depan ada 2
huhuhuhu

Monday, October 18, 2010

microphone 7

14 jam yg lalu...dekat meja nie jgk dan depan tingkap nie jgk
penulis bertekad untu ubah smtg hari ini untuk jadikan hari ini adalah lebik baik dari semalam
dan pastikan semalam adalah lebih lebih baik dari hari ini

dah 14 jam 10 minit 25 saat
semuanya masih terkawal
yeah teruskan usahamu
work hard
fighting

14 jam 14 minit 30 saat yg lalu...
jgk di meja dan di depan tingkap ini
"aduh sakitnya perut...ase xselesa mcm mknn xhadam"
sudah semestinya kes makan lewat mlm smlm
makanan xempat nk hadam terus tidur

penulis bertekad untuk reschedule waktu dan kuantiti mknn
lunch dah dinner dh

14 jam 17minit 50 saat telah berlalu
semuanya masih terkawal
work for it
fighting

14jam 18minit 52 saat yg lalu
penulis bertekad untuk ubah segala yg tak betul
segala yg cacat akan menjadi semakin sempurna
alhamdulillah

14jam 19minit 55 saat telah berlalu
segalanya masih terkawal
terima kasih Allah
alhamdulillah
alhamdulillah
alhamdulillah

Sunday, October 17, 2010

lirik 20

dah beberapa malam sejak kali terakhir
bintang muncul di langit tanpa hadirnya bulan
dalam gelap malam bintang tercari cari
entah dimana entah kemana

esok adalah hari penting
bintang perlukan bulan untuk menerangi jalan
saat gelap menyelubungi dan menutupi pandangan
bulan muncullah tenangkan hati bintang

malam ini bulan datang
bintang tak risau lagi
walaupun dari jauh
bintang akan terus tersenyum dapat melihat bulan

andai bulan sedar kehadiran bintang yang kecil ini
bulan senyumlah
bintang akan gembira dan bahagia
terima kasih bulan

necktie hidden camera 12

bukan aku tak cinta
padamu semakin ku rela
kau lah satu di dunia

tapi kau tak mengerti
getaran rasa hati ini
masih ada ku cari

kau anggap ku berseloka
dan asyik dalam misteri
mencari Nur dan KasihNya
pasti

***

lara...kian parah merusuh dada
terpintas litar ku terasa
sepi...nyaring menjerit dan membingit
lenyap damai tanpamu

masa...tersimpul di alam yang kelam
olak alik arah tujunya
hanya...hanya zahirmu yang kan bisa
meleraikan segala-galanya

***

izinkan aku titiskan
air mata keresahanku
di cengkam kerinduan yang tak bertepi

biarlah serpihan rembulan
berguguran keribaan ku
agar terang gelap malam
yang kita lalui

oh asyiknya
kalimah cintamu yang kau lafazkan
"ku cinta padamu"

***

seperti mimpi perkenalan itu cuma seketika
namun di dalam hati dirimu ku terkenang jua
engkaulah permata didalam genggaman tidak kusedari
kaca yang bersadur keemasan terus ku cari

tertutup pintu hati minda tak berfungsi diketika itu
tak tahu menilai mana yang tulin mana yang palsu
diakhir-akhir ini ketika aku dalam kesepian
terasa kejahilan itu bagiku satu kerugian

andainya disitu ada ruang
bolehkah kiranya ku menumpang
andai ada sisa kemaafan
maafkan diri ini yang dulu melupakan

***

ku sangkakan panas berpanjangan
rupanya gerimis rupanya gerimis mengundang
dalam tak sedarku kebasahan

pernah juga kau pinta perpisahan
aku sangkakan itu hanyalah gurauan
nyata kau serius dalam senyuman

bukan sekejap denganmu
bukan mainan hasratku
engkau pun tahu niatku
tulus dan suci

senang benar kau ucapkan
aku anggap itu suratan
sikitpun riak wajahmu
tiada terkilan

***utp convofair medley***

terbaik dari zamani

Saturday, October 16, 2010

love request 1

D' dapat melihat semuanya dengan jelas seperti seorang "lelaki", uppss D' memang seorang lelaki pun hehehe...seorang lelaki yang seakan hanya mampu melihat dari sebuah jendela bilik di blok asrama. Melihat atau dalam perkataan, mat mat rempit dari citer adnan sempit kat pawagam tu "usha der". 3 tahun seorang mat kental yang agak hensem berlaptop tidak berpunya, lagi tidak berkereta, menyimpan perasaan terhadap seorang wanita bergelar "gadis berbaju kurung". Haha.

Ini sah dan tidak syak lagi. Sebuah kisah cinta yang terpendam lama dalam hati seorang jejaka, yang tak mampu diluah mengikut rasa, kerna takut direject bilamana cinta tidak diterima dan si jejaka D' akan terus terluka.

Gadis berbaju kurung ada misteri disebalik nama. Fantasi menjadi realiti namun D' merasa rendah diri. Pada D', si gadis berbaju kurung bukan seorang gadis yang biasa-biasa tapi dapat mencipta seribu rasa dan memberi bahagia sehingga ke akhirnya. Pendek cerita "nielah dia bakal isteri di suatu masa".

Namun kisah cinta akan terus menjadi kisah cinta hingga terbukti kesahihannya atau hilang sebagai mitos atau cerita cerita legenda. D' yang hanya menyimpan rasa setelah sekian lama masih tak mampu untuk berbuat apa. "aku tengah bersedia" itu katanya. nasihat pada D' jangan tunggu lama lama. kalau tak nak, kasi kat penulis "Gadis berbaju kurung" urmm boleh tahan juga. setakat ini belum nampak lagi cacat cela, pada agamanya, adabnya, tatasusilanya dan juga paras rupa.
to be continue...

Friday, October 15, 2010

melodi 3

i didn't think it was love
i told myself it wasn't love
i deceived myself
but my heart kept calling your name

i take one steps towards you
push you one step away
each time
you grow in my heart

i must be loving you this much
must be waiting for you this much
even though it hurts so much
my heart can't seem to let you go

i think there must be just one love
i don't think my heart will change
the love that i've kept only for you
i can now finally tell you

your warm eyes
your warm love

flying away farther
but you are still growing in my heart
i must be loving you this much
must be waiting for you this much

even though it hurts so much
my heart can't seem to let you go
i think there must be just one love
i don't think my heart will change

the love that i've kept only for you
i can finally tell you

i love you
sometimes love
at times tears

even though it's hard
i love you
i love you
i only need you by my side

i must still be loving you
i must still be waiting for you
my brain might be fooled
but my heart can't be fooled

i think there must be just one love
i don't think my heart will change
the love that i've kept only for you
i can finally tell you

"i love you"

Thursday, October 14, 2010

necktie hidden camera 11

time jalan balik dr kelas itm td
lalu kat parking moto v4
ada 1 tong sampah disana
ada sampah yg menarik

huh???sampah menarik???
yes sampah yg menarik
brg2 aluminium dan besi
dengan beberapa device elektronik

cuba teka apa benda asalnya brg nie???

***
ya penulis pun sedang fikirkan benda yg sama
mesti prototype etp
hurm group sapa nie???
presentation etp baru ja abes smlm

prototype dah ada kt tepi tong sampah
baik punyer
ish ish ish
rugi penat lelah sejak 3 bulan

simpan kan bagus
benda camtue kan ada sentimental value...
ye x??
hurmmm fikir2kan

awan 3



lirik 19

bulan xmuncul
mybe ada sebabnya

xpe bintang xmenangis
bintang nk bulan terus tunggu
percayakan bintang

microphone 6

etp~ owh etp~
engineering team project
selesai sudah 1 bab dalam sem nie

but still doesn't feel good
xmcm sem lepas
mybe sem nie xda tema/moto kowt
sem lepas punya tema "sem tebus dosa"

urm sem nie xase smgt tue ag
xase membara

kna cari tema untuk sem nie jgk nie
urm ape ye tema yg sesuai
sempat ag nie...

urmm
urmm
urmm

adush xda idea sudah
xterfikir
haaaahhhhhh

jom la tido
t mimpi la kowt apa tema nk guna

Wednesday, October 13, 2010

lirik 18

hepinye pg nie
smlm
bicara dengan bulan sebelum
mata tertutup

bulan skunk dah pandai tido lewat
ish ish ish kalo bulan tido awal
xcantik la langit waktu malam ye x
haaa xkira itu bukan alasan

ada org nk try potong line nampak
bulan nie femes sngt
ramai plak yg nk jadkan bulan sbg teman
huhuhu bintang plak just bintang2 biasa yg ada berjuta kt langit sana

but bulan jgn wsau
i'll protect u
=)

necktie hidden camera 10

wah wah wah
kehangatan pesta convo di utp makin dahsyat
convo square dah penuh dgn khemah2
dah mcm kenduri kahwin besar besaran dah hehehehe

pentas pun dah strt pasang
as usual bila convo dtg topic wajib nak tnya
sapa la artis yg dijemput hehehehe
tahun nie hattan
"agar aku bisa meneruskan, sisa sisa hidupku ini"
"seperti manusia yg punya kekasih, yg punya kekasih"

artis kedua
zamani bekas vokalis kump Slam
"bukan sekejap dengan mu, bukan mainan hasratku"
"engkau pun tahu niatku, tulus dan suci"

hahahaha boleh tahan la kan...
walopun mereka bukan penyanyi yg meletup pada zaman nie
but diorg penah meletup masa zaman diorg dulu
hehehe

but bukan tue jer yg nak citer nie haaaa
nie citer sal apa yg lainnya convo kali nie
convo kali nie adalah pesta convo yg terakhir di utp
lepas xda ag pesta convo atas sebab2 tertentu
so lepas nie just convocation je la kt chancellor hall tue haaa

sbb tue la tahun nie org ckp "kasi sapu habes punya"
by the way kasi tepuk sikit kat convo kali nie
diorg xdala wat smtg untuk keseronokkan jer tahun nie
dah ada ceramah dan pengisian ilmu
tahniah warga kerja convo
sekurang2nya mereka dah turn convo kpd smtg yg
bukanlah keseronokkan semata mata
tp sayang saat mereka dan mula berubah
convofair dan xda ag tahun depan huhuhuhu

but to all convo fair committee
fighting^^,
hehehehe

Tuesday, October 12, 2010

lirik 17

bulan!!!
tido cepat >.<
GoODNitE&sWEEtdREaMz
daaaaaaaaa~~

lirik 16

hurm...huhuhu kenapa dengan mata nie
tetibe jer berair plak...
kuar air mcm nk nangis huhuhu
smtg wrong nie...hati pun ase smtg jer...

apa yg sedang berlaku kt luar sana
adakah smtg yg xelok blaku pd sesapa yg berkaitan
huhuhuhuhu:(

Tuhan tolong lindungi kesemua mereka
yg disayangi dan menyayngi
permudahkan mereka
please...
aminnn....

Monday, October 11, 2010

melodi 2

when i look at you my face gets red
when i see you in my hearts goes thump thump
i talk with my shyness like a kid
when i look at you i just smile out of nowhere
like a fool i keep doing that
i think love came to me

you're the president of my heart
you're my chest's star embroider
i'm a genie for you girl
you make me stop breathing
whatever you want
because i love you
there's no reason for my love you know

you're a darling
you're more beautiful than the stars above the night sky
the shining thing deep inside my heart
my own love light

i love you darling
give me the light next to me whenever
every night i look at you
and you're beautiful even when i look at you
you're my love light

when i see you i feel like i'm up on the clouds
it may be immature but i'm keep doing this
i think love came to me

you're a darling
you're more beautiful than the stars above the night sky
the shining thing deep inside my heart
my very own love light

i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you're beautiful even when i look at you
you're my love light

you're lovely
you're more blinding than the sunlight up in the sky
you shine the dark places inside my heart
my own love light

i love you lovely
even if i close my eyes i see you
looking at you like this
you're still blinding even when i see you
you're my love light

awan 2




necktie hidden camera 9

nie citer sal penipu yang menipu lalu tertipu
kisah beberapa org pelajar universiti disitu
cuba menghangatkan mood raya dngn berbaju melayu
juga berbaju kurung bermacam warna bukan sahaja warna biru

memilih satu tempat yg straegik dikata
mengambil foto sbg kenang kenangan antara mereka
"tingg" menyala lampu di kepala dapat satu idea
apa kata kita hantar gambar nie "akhbar malaya"

kemudian terbitlah gambar mereka seperti yg diimpi
wahh semua suka tgk kt paper tersiar muka sendiri
mengena perangkap kali ini
mereka semua tersenyum suka la kat hati

spandai pandai tupai melompat di dahan
lagi pandai manusia yg menadah tangan
rahsia ini diheboh ke blog dan fb..kantoi la kan
emo la si penulis yg ter"bahan"

setiap manusia punyai perasaan
professional tue lain
tp bukan produk universiti yg negara mahukan
mereka expect benda2 yg lebih tinggi la kan

then ada org sebarkan berita ini kt uniersiti
dengan niat lepas baca amik la pengajaran yg tak elok dijauhi
tapi ada jugak yg xreti bahasa nak besar2kan isu nie
penuh inbox penulis diorg komen ikut nafsu amarah kat hati

korg komen org jer lebih
ckp sal professional la kononnya kan
tp paku dulang paku serpih
mengata org korg yg nk react bukan2

aduh pening kepala

Sunday, October 10, 2010

aiskrimlolipop 1







lirik 15

hurmmm hari sumer indah
td awan kini bintang then bulan muncul
bintang tersenyum
bulan masih indah

bintang yg gugup untuk mulakan
tp slepas assalamulaikum
semuanya bermula
hurm segalanya indah

namun janji tetap janji
bintang bicara seperti biasa
bulan akan menunggu
bintang akan terus berusaha
fighting^^.

urmm dah lewat nie
jom la tido
bulan jgn tido lewat
bulan xsihat
sembuh cepat k=)

GoODNitE&sWEEtdREaMz
daaaaaaaaa~~

Saturday, October 9, 2010

awan 1

saat itu aku langsung leka
tak sedar apa yg berlaku
dia memandang aku tanpa aku sedar
sehingga la terbit dari mulutnya namaku
dan kemudian dia tertunduk malu

screeeeeeeetttttttt.....

maaf nie bukan kisah cinta
nie cerita pasal benda yg penulis suka
penulis ase nie la benda lama dah dk pk nk share ngn korg
penulis dah jumpa akhirnya

hurm dah lama tercari
apala benda yg penulis suka
yg lain dr lain
selain eng, science n sume bnda2 seangkatan

penulis suka
"awan di langit biru"
chewaahhh hehehe
1 jam adalah waktu yg sngt singkat
untuk tgk keindahan awn

nie picture of the day
starting kita bg 2 dulu
esok lusa penulis post lagi


melodi 1

I will promise you to live with only you in my two eyes
I will promise you to live with only you in my two arms
from the time I open my eyes and till I sleep I only will only yearn for you
I love you don't forget these words "I Love You Forever"

I will become the shade in the hot summer
I will become your umbrella when its rains
I will become the small chair when you become tired from walking
so that happiness will be doubled, I will laugh with you

I will become the towel when you cry to wipe your tears
I will promise you to live with only you in my two eyes
I will promise you to live in with only you in my arms
from the time I open my eyes and till I sleep I will only yearn for you
I love you don't forget these words "I Love You Forever"

we are like coffee and doughnut
giving me happiness you are my special
day by day you are running low on energy emergency
breathing life into you, your sweet scent

the love I hid every single day
on the day we are together I will show you all

I will promise you that wherever I am I will only remember you
I will promise you that whatever I am doing I will remember you
forever I will live with this path in my life
I love you don't forget these words "I Love You Forever"

why here I will promise just do it girl
I love you, what more I need?
my thumping left heart will answer you
one step two step three and four I will slowly move closer to you

I can't tell you to wait for me because I will take you
I will promise you to live with only you in my two eyes
I will promise you to live with only you in my two arms
from time I open my eyes and till I sleep I will only yearn for you
I love you don't forget these words "I Love You Forever"

lirik 14

rasa ini kembali
membangkit kembali semua memori
tercetus rasa yg lama terpendam setiap hari
meletus dan tak tertanggung hati

tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu tuvidu vidu tuvidu vidu raffa

tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu tuvidu vidu tuvidu viduuu...

hanya Tuhan saja yg tahu
bagaimana rasa terkejut dan terkedu
bilamana insan yg telah mati hati
tiba2 hidup semula reaksi dari sebuah melodi

tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu tuvidu vidu tuvidu vidu raffa

tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu tuvidu viduuu...

aku akan terus mencuba
mencuba untuk simpan semuanya
aku pasti akan dapat tempuhi segalanya
dan semua ini adalah untuk dia

tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu tuvidu vidu tuvidu vidu raffa

tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu raffa
tuvidu vidu tuvidu vidu tuvidu viduuu...
raffaaa...

Friday, October 8, 2010

microphone 5

insan bodoh tak mahu belajar
tak faham tidak bertanya
masuk tempat orang jadi samseng

gelaran yg patut untuk si "PENGUNDI SENYAP"
"pilihanraya hambar tak sama seperti di kampus lama saya dahulu"
kemana hilang ilmu yg dituntut selama berbelas tahun
benar kata kebanyakkan orang

pemuda/pemudi malaysia kini
hanya cemerlang dikertas peperiksaan
bukan pada hati dan akal

pesanan penulis kepada "PENGUNDI SENYAP"
lebih baik senyap...jgn merepek xtentu pasal
benar pilihanraya kampus UTP x gah seperti di kampus lama anda
pernahkah anda fikir kenapa???

penulis xnafikan semua pelajar disini
sedar yg pilihanraya disini xsemeriah mana
tapi itu bukanlah isu besar

as engineering student di major engineering student
politics bukanlah kehebatan kita sebab kita mostly bertindak dengan logik
bukan fantasi dari "percakapan lebat" seorang pemimpin
bukan jugak dari poster poster "undilah saya" pemimpin tersebut
disini pelajar tidak berpolitik seperti berpesta atau berkarnival

pernahkah pengundi senyap fikir
kenapa pilihanraya disini bukan sperti pesta???

fikir dan cari jawapannya
itu tugas anda...

lirik 13

go to the person
who will make you smile

Tuesday, October 5, 2010

movieinstein 3

dalam semua benda yg dilihat melalui mata
otak manusia lebih prefer...
untuk
capture dan process

WARNA
BENTUK
PERKATAAN

mengikut priority

xfaham???
ok sekali lg ulangan
bila kita melihat smtg melalui mata kita
secara pantas otak kita akan
capture n process

warna kemudian bentuk n lastly perkataan
dan ini namanya
STROOP EFFECT

xpercaya???
ok xda hal...kita test...

pejam mata dan kira sampai 10...
then buka mata n tgk gambar kat bawah nie...
















haaa apa yg korg terfikir dulu...
jgn tipu...
mula2 korg capture warna gambar nie kan
pastue korg terfikir
"owh toilet punyer sign"
setelah otak korg process dr bentuknyer

kmudian korg fikir
ehh salah tulisan kt bawah tue...

hahahaha
btol kan???

so andainya
kalo korg sedang berlari ke tandas
mmg xtahan sngt dah nie

dah sampai kt pintu tandas berhati2 pilih pintu yg korg nk masuk
takut tersalah masuk sebab dalam keadaan yg terdesak
otak kita akan lebih cepat capture warna berbanding biasa

hehehe hati2...

sumber movie: MR.BRAIN ep5




Monday, October 4, 2010

necktie hidden camera 8

balik dari makan
melihat U dari dalam kenderaan
"kalo 1st time tengok u ni kan"
"mesti terdetik, 1 ari nanti ak mesti masuk U nie"

btol...
ingat lagi waktu tue
dtg educamp mmg nervous n excited
"dah selangkah, selangkah jer lg"

masa tue jd topik perbulan hngt family
gah dengar nama universiti
kalo nk bgtaw org
xsempat diorg tnya, mulut sendiri dh ckp

belum masuk ag
baru jer intervw pun
hehehehehehehehe
universiti oh universiti

skunk dah sampai
dah ada sini
dah sbhgian dr tmpat nie
xsangka

dah setengah jalan dah
insyaAllah ada lg setengah jer ag
moga dipermudahkan
dan diluaskan jalan

btol kata org
sejarah mengajar kita
untuk melihat
dimana asal kita

alhamdulillah